Over Paul Schoenmakers

Foto Paul Schoenmakers

Hoi, mijn naam is Paul Schoenmakers. In 1996 zette ik mijn eerste stappen in de wondere wereld van het internet door het creëren van mijn eigen website. Destijds was het digitale landschap heel anders dan het nu is. De geluiden van inbelmodems waren nog alomtegenwoordig, en termen zoals ‘high-speed internet’ en ‘mobiele responsiviteit’ behoorden nog tot de toekomstmuziek.

Toen mijn website eenmaal live was, realiseerde ik me al snel dat er potentie was om hieruit inkomsten te genereren. Dit was in een tijdperk ver voor de opkomst van Google Adsense en veel van de andere populaire digitale verdienmodellen die we vandaag de dag kennen. Echter, het concept van affiliate marketing begon al enige bekendheid te krijgen in internationale kringen. Ik was meteen geïntrigeerd door dit model; een manier om inkomsten te verdienen door simpelweg het promoten van andermans producten of diensten.

Meer websites

Gedreven door nieuwsgierigheid en de wens om deze mogelijkheid verder te verkennen, begon ik met het opzetten van meer websites. Elk van deze sites had zijn eigen niche of thema, variërend van technologie tot reizen, en van gezondheid tot lifestyle. Terwijl ik mijn vaardigheden als webontwikkelaar en -designer verfijnde, leerde ik ook de kneepjes van het vak in affiliate marketing.

Sinds die vroege dagen heb ik honderden websites gecreëerd. Sommige daarvan waren vluchtige projecten, terwijl anderen uitgroeiden tot prominente online platformen die duizenden bezoekers per dag trokken. Door strategisch gebruik te maken van affiliate links en het opbouwen van vertrouwen met mijn bezoekers, slaagde ik erin een solide passief inkomen op te bouwen.

Maar het was niet altijd een gemakkelijke reis. Net als elke onderneming kende ook mijn affiliate marketing avontuur zijn ups en downs. Er waren momenten van frustratie, zoals wanneer een website niet de verwachte resultaten opleverde, of wanneer een affiliate partner de samenwerking beëindigde. Maar er waren ook momenten van grote vreugde en voldoening, vooral wanneer ik zag dat mijn inspanningen vruchten afwierpen en ik beloond werd voor mijn harde werk.

Affiliateblog.nl

Het jaar 2006 was voor mij een keerpunt in mijn professionele carrière. Geïnspireerd door de groeiende belangstelling voor affiliate marketing en de behoefte aan een platform waar mensen hun kennis en ervaringen konden delen, lanceerde ik affiliateblog.nl. Op deze blog deelde ik mijn inzichten, analyses en nieuws over de nieuwste trends in affiliate marketing. Het werd al snel een hotspot voor professionals en nieuwkomers in de industrie, die op zoek waren naar actuele informatie en best practices.

Toen de blog eenmaal van de grond kwam, merkte ik op dat er een gemeenschap begon te ontstaan. Mensen reageerden op de berichten, wisselden ideeën uit en er ontstond een dialoog. Dit gaf mij het inzicht dat er een behoefte was aan een nog groter platform waar affiliates face-to-face konden samenkomen, netwerken en leren.

Met dit idee in gedachten, en met de hulp van enkele gelijkgestemde professionals, richtte ik samen het bedrijf Affiliate Promotions BV op. Onze visie was simpel: we wilden de affiliate marketing gemeenschap in Nederland versterken en ondersteunen.

Affiliate Dag

En wat is een betere manier om een gemeenschap te cultiveren dan door het organiseren van een evenement waar iedereen samen kan komen? Zo ontstond de ‘Affiliate Dag‘. Het was het allereerste evenement in Nederland dat volledig gewijd was aan affiliate marketing. Van internationale keynote sprekers tot workshops, en van netwerksessies tot paneldiscussies; De Affiliate Dag bood het allemaal.

Het evenement trok jaar na jaar meer deelnemers. Affiliates van verschillende niveaus, van beginners tot veteranen, kwamen samen om te leren, te delen en te groeien. Het werd niet alleen een plek voor kennisoverdracht, maar ook een gelegenheid om duurzame relaties op te bouwen en samenwerkingsverbanden te smeden.

Naarmate de jaren verstreken, bleef de impact van De Affiliate Dag groeien. Het werd een vast onderdeel van de jaarlijkse kalender van elke affiliate marketeer in Nederland. En voor mij persoonlijk, was het een herinnering aan wat mogelijk is wanneer een gemeenschap samenkomt met een gedeeld doel en passie.

In 2010 verkocht ik Affiliateblog.nl en mijn belang in Affiliate Promotions. Nu, terugkijkend naar die beslissende momenten in 2006 en de daaropvolgende jaren, ben ik enorm trots op wat we samen hebben bereikt. Affiliateblog.nl en de Affiliate Dag waren niet alleen uitingen van mijn passie voor de industrie, maar ook symbolen van de kracht van samenwerking en gemeenschapszin binnen de affiliate marketing wereld in Nederland.

Affiliate.nl

Terugkijkend op meer dan twee decennia in de wereld van affiliate marketing, kan ik met zekerheid zeggen dat het een van de meest lonende ervaringen in mijn professionele leven is geweest. Het heeft me niet alleen financiële stabiliteit gebracht, maar ook waardevolle vaardigheden en inzichten in de steeds evoluerende digitale wereld.

Terwijl ik vooruit kijk, ben ik enthousiast over de toekomst van affiliate marketing. Met de voortdurende groei van het internet en de steeds veranderende manier waarop mensen online-inhoud consumeren, geloof ik dat er nog veel meer mogelijkheden zijn voor diegenen die bereid zijn om te leren, zich aan te passen en te innoveren.

Het jaar 2022 markeerde een bijzonder moment toen ik de domeinnaam affiliate.nl bemachtigde. Dit platform stelt me in staat om voort te bouwen op de successen uit het verleden, terwijl ik mijn blijvende passie voor affiliate marketing met iedereen deel.

Heb je vragen of wil je samenwerken op het gebied van affiliate marketing? Stuur me dan een mail: [email protected].

Je kunt me natuurlijk ook volgen op X https://x.com/paulnl of bij LinkedIn.

Paul Schoenmakers